Binnenkort

The Fat Lady presenteert BAL MASQUÉ

Niet minder dan zes zangers werken mee aan de nieuwe atelierproductie van de Haarlemse operagroep The Fat Lady. Regisseur Ida van de Lagemaat en artistiek leider/pianist Tamir Chasson hebben met jonge talenten gewerkt aan een programma dat de titel BAL MASQUÉ kreeg. Op vrijdag 9 november is de première in De Lichtfabriek in Haarlem.

Affichebeeld van BAL MASQUÉ, de nieuwe productie van The Fat Lady.

De atelierproducties van The Fat Lady kenmerken zich door goede zang en mooie begeleiding van voorstellingen in een avontuurlijke setting. De locatie van de Haarlemse Lichtfabriek zorgt voor extra sfeer. Het pand was ooit de gas- en elektriciteitsfabriek die de inwoners van Haarlem voorzag van licht en warmte. De fabriek werd gebouwd rond 1900. Bij de voorstellingen van The Fat Lady zit het publiek dicht op de zangers en vormen theater en foyer een geheel.

De nieuwe productie heet BAL MASQUÉ. In de aankondiging staat wat het publiek mag verwachten: “Het is feest! De zes zangers en de pianist zullen de gasten op muzikale bubbels trakteren.” Er is een eregast, die alle zangers kennen, maar elkaar kennen ze nog niet. Terwijl er op die eregast gewacht wordt, ontspint zich een spel tussen de artiesten. Ze dragen maskers en die lijken hun een veilige bescherming te bieden voor hun werkelijke gevoelens en verlangens. Er is muziek en de drank vloeit rijkelijk. De makers houden het spannend in de aankondiging van het programma: “Er worden verhalen verteld en geheimen lekken langzaam uit…”

Bij The Fat Lady hoor je altijd goede stemmen. In het verleden werkten Eva Kroon en Aylin Sezer verschillende malen mee aan de producties. Deze keer zijn er bekende en nieuwe gezichten. Verschillende solisten waren voor de zomer ook te horen in Die Zauberflöte bij The Fat Lady.

Bariton Lionel von Lawrence is er weer bij, net als Julia Westendorp. De recensent van Place de l’Opera schreef eens over haar dat ze een “heldere en innemende stem” heeft. De tweede sopraan is Antonia Dunjko. Ze zong de rol van Pamina in Die Zauberflöte. De mezzorollen worden gezongen door Véronique van der Meijden. Zij studeerde in 2016 af van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Er zijn twee tenoren op het gemaskerde bal. Maurice Rommers studeerde recent af bij Jon Thorsteinsson aan het conservatorium van Utrecht. Tigran Matinyan is de tweede tenor in de cast. De in Moskou geboren en opgeleide zanger sloot in mei 2016 zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag af met een master oude muziek.

Onder regie van Ida van de Lagemaat en begeleid door Tamir Chasson spelen en zingen de solisten in chronologische volgorde werk van Monteverdi, Verdi, Tsjaikovski, Puccini, Richard Strauss en Bernstein.

De voorstelling BAL MASQUÉ is op 9 en 11 november te zien in De Lichtfabriek in Haarlem. Op 18 november is er een uitvoering in Parc Broekhuizen in Leersum. Zie voor meer informatie de website van The Fat Lady.

Vorig artikel

Aanwinst: Die Meistersinger in Wiesbaden

Volgend artikel

Sterfdag Rossini herdacht met festival

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.