Binnenkort

Opera Studio viert kerst met operaconcert

Opera Studio Nederland viert op 20 december kerst met een operaconcert in de Doelenzaal in Amsterdam. Acht zangers en drie pianisten voeren allerlei operafragmenten op die met kerst te maken hebben. De Est Erki Pehk dirigeert.

La Bohème van Puccini, Werther van Massenet en Die Fledermaus van Strauss: in alle drie de werken komt het kerstfeest voor. Opera Studio Nederland grijpt de stukken aan voor een kerstconcert op 20 december, in de Doelenzaal aan de Kloveniersburgwal in Amsterdam.

Opera Studio Nederland helpt een kleine groep jonge operazangers op weg in de beroepspraktijk. Zangers nemen één seizoen deel aan het ensemble.

Vier leden van het ensemble van dit jaar – Dorine Mortelmans, Donij van Doorn, Nicola Mills en Tao Tong – zullen tijdens het concert zingen. Daarnaast zijn er oud-ensembleleden te gast: Martijn Cornet, Robert Buckland, Rosanne van Sandwijk, Aile Asszonyi en Ivo Posti.

De zangers zullen naast fragmenten uit de genoemde opera’s ook kerstliederen uit hun eigen land zingen. Zo is er kerstrepertoire uit onder meer Estland, China, Engeland, Nederland en België te horen.

De pianisten Hans Schellevis, Ernst Munneke en Irina Sisoyeva begeleiden de zangers terwijl Hans Nieuwenhuis, leider van de studio, het programma presenteert. De Estlandse dirigent Erik Pehk zorgt voor de muzikale leiding.

Het concert wordt in samenwerking georganiseerd met Hotel de l’Europe, dat voorafgaand aan het concert de mogelijkheid biedt een lunch te gebruiken met gerechten uit Estland en andere Baltische staten.

Kaarten voor het concert kosten 17,50 euro. Zie voor meer informatie de website van Opera Studio Nederland.

Vorig artikel

Scala opent met gemengd ontvangen Carmen

Volgend artikel

Prachtige bloemlezing van countertenoren

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. 4 januari 2010 at 16:06

    Iedereen een prachtig opera jaar 2010 toegewenst.