BinnenkortNieuws

Belcanto Academy organiseert zomercursus

De International Belcanto Academy (IBA) organiseert vanaf 21 augustus zijn jaarlijkse zomercursus, met op 2 september een afsluitende voorstelling van Carmen in Theater Het Lichtruim in Bilthoven.

Dirigent Peter Schlamilch leidt de uitvoering van Carmen.

Er doen dit jaar twaalf zangers mee aan de zomercursus van IBA. Georges Bizet bekende opera Carmen staat centraal. Onder leiding van vocal coach Raymond Modesti werken de zangers aan hun rol in de opera. Daarnaast gaan ze door een intensief trainingsprogramma.

Voor de productie van Carmen wordt samengewerkt met Opera Noord-Holland-Noord. De regisseur van dat gezelschap, Nelly Vogler, geeft scenische trainingen tijdens de cursus, toegespitst op Carmen. “Zij besteedt bijzonder veel aandacht aan de ontwikkeling van een professionele, moderne acteerwijze”, zegt Modesti. De directeur van IBA voorspelt een “spetterende en eigentijdse interpretatie van een nog altijd actueel verhaal”.

De muzikale leiding van de uitvoering van Carmen is in handen van Peter Schlamilch, die de orkestpartituur van Bizet bewerkte voor piano en strijkkwartet. De hoofdrollen worden vertolkt door de IJslandse mezzosopraan Margrét Brynjars (Carmen) en de Australische tenor Roberto Abate (Don José).

Zie voor meer informatie de website van de International Belcanto Academy.

De reacties onder dit artikel zijn verwijderd en de mogelijkheid om te reageren is uitgeschakeld. Place de l’Opera is bedoeld voor liefhebbers, niet voor haters die een ander zwart willen maken.

Vorig artikel

Programma Festival Oude Muziek 2017

Volgend artikel

Cd-zomer: Gerhaher en de mooie Magelone

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.