Home » Achtergrond, Binnenkort

Zeven zangers door naar finale IVC

Den Bosch13 september 2017 2 reacties

door

Zeven zangers hebben dinsdag de halve finale van het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch overleefd. Zij treden zaterdag in het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven aan voor de finale.

Zes van de zeven finalisten van het IVC (Yongxi Chen ontbreekt). (© Annemieke van der Togt)

De twee Nederlandse halvefinalisten – Jeannette van Schaik en Nikki Treurniet – zijn niet tot de finale doorgedrongen. Wel door zijn twee Britten, twee Chinezen, een Pool, een Rus en een Zuid-Koreaan. Opvallend genoeg geen sopranen, maar vier mezzosopranen, twee tenoren en een bas.

De jongste finalisten zijn Yongxi Chen en Yajie Zhang, beiden uit 1992. De oudste finalist is mezzo Kinga Borowska uit Polen (1986).

Vier deelnemers aan de halve finale zijn vanavond (13 september) te horen in Opium op 4 van AVROTROS, tussen 22.30 en 23.30 uur. Opera-adviseur en voormalig impresario Pieter Alferink, lid van de IVC-jury, introduceert hen.

De finale van het IVC begint om 19.00 uur. De philharmonie zuidnederland onder Kenneth Montgomery begeleidt de finalisten.

Zie voor meer informatie de website van het Internationaal Vocalisten Concours.

2 reacties »

  • adriaan zei:

    In het Brabands Dagblad stond dat de Russische tenor Kuznezov van uitzonderlijke klasse is!Xal het zaterdag eens gaan bekijken.

  • D. Tecker zei:

    * adriaan: misschien nog beter om de Russische tenor te beluisteren?

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.