AchtergrondBinnenkort

Zeven zangers door naar finale IVC

Zeven zangers hebben dinsdag de halve finale van het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch overleefd. Zij treden zaterdag in het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven aan voor de finale.

Zes van de zeven finalisten van het IVC (Yongxi Chen ontbreekt). (© Annemieke van der Togt)

De twee Nederlandse halvefinalisten – Jeannette van Schaik en Nikki Treurniet – zijn niet tot de finale doorgedrongen. Wel door zijn twee Britten, twee Chinezen, een Pool, een Rus en een Zuid-Koreaan. Opvallend genoeg geen sopranen, maar vier mezzosopranen, twee tenoren en een bas.

De jongste finalisten zijn Yongxi Chen en Yajie Zhang, beiden uit 1992. De oudste finalist is mezzo Kinga Borowska uit Polen (1986).

Vier deelnemers aan de halve finale zijn vanavond (13 september) te horen in Opium op 4 van AVROTROS, tussen 22.30 en 23.30 uur. Opera-adviseur en voormalig impresario Pieter Alferink, lid van de IVC-jury, introduceert hen.

De finale van het IVC begint om 19.00 uur. De philharmonie zuidnederland onder Kenneth Montgomery begeleidt de finalisten.

Zie voor meer informatie de website van het Internationaal Vocalisten Concours.

Vorig artikel

Visser waagt zich aan Verdi’s meesterstuk

Volgend artikel

Cheryl Studer jureert objectief en intuïtief

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

  1. adriaan
    13 september 2017 at 16:44

    In het Brabands Dagblad stond dat de Russische tenor Kuznezov van uitzonderlijke klasse is!Xal het zaterdag eens gaan bekijken.

  2. D. Tecker
    14 september 2017 at 01:38

    * adriaan: misschien nog beter om de Russische tenor te beluisteren?