BinnenkortBuitenland

Wexford Festival herziet plannen voor 2018

De Wexford Festival Opera heeft zijn plannen voor 2018 herzien. Het Ierse operafestival brengt van 19 oktober tot en met 4 november 2018 drie grote producties: een double bill van Mala vita en L’oracolo, Bolcoms Dinner at Eight en Il bravo van Mercadante.

Tijdens de afgelopen editie van het Wexford Festival, waar Place de l’Opera bij aanwezig was, werden alvast de plannen voor 2018 bekendgemaakt. Het festival zou onder meer de oerversie van Gounods Faust brengen, evenals een double bill met L’oracolo van Franco Leoni en La Princesse jaune van Saint-Saëns.

Artistiek directeur David Alger heeft zijn programmering voor de 67ste editie van het festival echter nog wat bijgeschaafd. Saint-Saëns onbekende titel is vervangen door het eveneens onscure Mala vita van Umberto Giordano. Faust is vervangen door Il bravo van de negentiende-eeuwse Italiaanse componist Saverio Mercadante.

De productie van Dinner at Eight van de Amerikaanse componist William Bolcom blijft op het programma staan. Het gaat om de Europese première van de opera, die eerder dit jaar bij de Minnesota Opera in wereldpremière ging.

De casts voor de producties worden de komende maanden bekendgemaakt. De kaartverkoop gaat op 14 april van start. Zie voor meer informatie de website van de Wexford Festival Opera.

Vorig artikel

Brute Prophète besluit Meyerbeer-cyclus

Volgend artikel

Cité de l’Opera: George, Anna en Lotte

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

  1. Maarten-Jan Dongelmans
    19 december 2017 at 23:32

    Heerlijke programmering. L’oracolo leerde ik kennen dankzij de voortreffelijke opname met (grande) Dame Joan Sutherland, de onvergetelijke Huguette Tourangeau en de legendarische Tito Gobbi (Decca, eerst op lp later op cd).

  2. Mauricio
    20 december 2017 at 10:46

    Heen gaan hoe dan ook!