Binnenkort

Opera per Tutti geeft vier jubileumconcerten

Opera per Tutti viert zijn tienjarige bestaan met vier jubileumconcerten in de Vondelkerk in Amsterdam, waar de concertserie tien jaar geleden begon. Het eerste concert vindt plaats op 25 januari, met in de cast onder anderen Elmar Gilbertsson en Jeannette van Schaik.

Jeannette van Schaik. (© Marleen Dalhuijsen)

Opera per Tutti is een initiatief van mezzosopraan Mylou Mazali en streeft ernaar opera op een laagdrempelige manier naar een zo groot mogelijk publiek te brengen. De concertserie begon in de Vondelkerk, maar bereikt inmiddels veel meer zalen in het land.

Om het tienjarige jubileum luister bij te zetten, keert Mazali met haar gastzangers terug naar de Vondelkerk. Er zijn concerten gepland op 25 januari, 22 februari, 22 maart en 19 april.

Tijdens het eerste concert klinken fragmenten uit Die Fledermaus, Hänsel und Gretel, La bohème, L’elisir d’amore, La Rondine, La Gioconda en West Side Story. Tenor Elmar Gilbertsson en sopraan Jeannette van Schaik zingen de solo’s. Gilbertsson is een bekende zanger op de Nederlandse tonelen, Van Schaik was vorig jaar zomer Gretel in Hänsel und Gretel bij de Dutch National Opera Academy en bereikte in september de halve finale van het Internationaal Vocalisten Concours.

De twee jonge zangers worden begeleid door pianiste Martha Liebana. Het concert begint om 19.30 uur. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

DNO triomfeert met Tristan und Isolde

Volgend artikel

De Tommaso wint Tenor Viñas-competitie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.