Buitenland

De Tommaso wint Tenor Viñas-competitie

Tenor Freddie de Tommaso heeft vrijdag de 55ste editie van de prestigieuze Tenor Viñas International Singing Contest in Barcelona gewonnen. Naast een medaille en 25.000 euro mag hij in een komend seizoen een rol zingen bij het Gran Teatre del Liceu, waar de finale plaatsvond.

Freddie de Tommaso, winnaar van de 55ste Tenor Viñas International Singing Contest. (© A. Bofill)

De Tenor Viñas-competitie is één van de grootste zangconcoursen. Dit jaar namen 515 zangers uit 60 landen deel. Er waren voorrondes in de operahuizen van Londen, New York, Parijs, Milaan, Berlijn, Peking, San Francisco, Moskou en Madrid. 16 zangers bereikten de finale afgelopen vrijdag, waar 108.000 euro aan prijzengeld uitgegeven werd, naast 7 rolcontracten en 14 studiebeurzen.

De Brits-Italiaanse tenor Freddie de Tommaso studeerde aan de Royal Academy of Music en maakte in seizoen 2016/2017 zijn debuut bij het Royal Opera House in een kleine rol in Die Meistersinger von Nürnberg.

De Spaanse sopraan Leonor Bonilla won de tweede prijs (15.000 euro) en de Zuid-Koreaanse tenor Sehoon Moon werd beloond met de derde prijs (11.000 euro) en de publieksprijs.

De winnaars gaven op zondag 21 januari een finaleconcert in het Gran Teatre del Liceu, begeleid door het Liceu-orkest. Winnaar De Tommaso zong onder meer ‘È la solita storia del pastore’ uit L’Arlesiana en ‘Salut, tombeau!’ uit Roméo et Juliette. Op 15 april volgt een tweede concert van de winnaars in het Teatro Real in Madrid.

Het finaleconcert van zondag is nog terug te zien via YouTube:

Vorig artikel

Opera per Tutti geeft vier jubileumconcerten

Volgend artikel

Opera Vlaanderen brengt Debussy's Pelléas

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.