Binnenkort

Radio Filharmonisch speelt Mozart-mis

Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor vieren het paasweekend met twee uitvoeringen van Mozarts Mis in c, op Goede Vrijdag in TivoliVredenburg en op paasochtend in het Concertgebouw. Markus Stenz dirigeert.

Sophie Harmsen is één van de solisten. (© Tatjana Dachsel)

Mozart schreef zijn Mis in c los van een kerkelijke opdrachtgever, waardoor hij flink kon uitpakken. De AVROTROS, die het Vrijdagconcert in TivoliVredenburg en het Zondagochtendconcert in het Concertgebouw verzorgt, belooft “grandeur, dramatiek, lyriek, hartstocht en achtstemmige koorpartijen” in dit “hoogtepunt in Mozarts vocale oeuvre”.

Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor treden aan in grote bezetting onder vaste dirigent Markus Stenz. Matthias Havinga bespeelt het orgel (in Utrecht) en de solopartijen worden vertolkt door de sopranen Lenneke Ruiten en Sophie Harmsen, tenor Attilio Glaser en bas Morgan Pearse.

Het Vrijdagconcert begint om 20.15 uur en is live te horen op Radio 4. Mozarts werk wordt gecombineerd met Joseph Haydns eerste orgelconcert. Het Zondagochtendconcert begint om 11.00 uur. Daar wordt alleen Mozarts mis uitgevoerd.

Zie voor meer informatie de websites van TivoliVredenburg en het Concertgebouw.

Vorig artikel

Duo Bilitis presenteert Debussy-cd

Volgend artikel

Neue Oper Wien speelt A Quiet Place

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.