AchtergrondBinnenkortBuitenlandNieuws

Cité de l’Opera: Paul, Plácido en Anna

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 135.

Podcast met Paul
Een podcast uit Chicago over opera: Opera Box Score. Het begint met bedelen om geld – dat bent u van de podcasts op Place de l’Opera niet gewend. Tenor Paul Appleby was gast in de show.

François kiest
De productie van Aubers Domino Noir begon in Luik en staat nu in de Opéra Comique in Parijs. François Rougier (Juliano) krijgt korte keuzes voorgelegd, onder meer tussen opéra (theaterzang) en apéro (drank).

Ook eens naar Bartók
Traditie bij de Matthäus-Passion in Naarden is het bezoek van leden van het kabinet. Die zouden de blik nog wel wat mogen verruimen, vindt Kees Vlaardingerbroek. Als ze zijn suggestie volgen, horen ze grote namen als Michelle DeYoung, Mikhail Petrenko en Juliane Banse in het Concertgebouw.

Oh my goodness
Zou sopraan Nadine Sierra haar afstudeerrecital terugkijkend anders samenstellen?

Satriya in Italië
Opleiding op wereldniveau, in Italië. Eén van de deelnemers is tenor Satriya Krisna, die in Utrecht bij Henny Diemer studeerde.

Ongedisponeerd
Of je even een stukje wilt zingen. Operazangers krijgen dat verzoek nogal eens. Maar er zijn plaatsen…

When in Amsterdam
Bariton Matthew Rose was afgelopen weekend een dagje in Amsterdam maar koos – geheel onaangepast – voor Wagner in plaats van Bach.

In voorbereiding
De Vlaamse Gaea Schoeters speelt een belangrijke rol in de voorbereiding van een nieuwe productie van Het Geluid Maastricht voor Operadagen Rotterdam.

Mooi vooruitzicht
De jonge zangeres op weg.

Infographic
Achter de wat kille Parsifal van Tatjana Gürbaca in Antwerpen zit veel kennis en voorbereiding.

Alweer één
Misschien wel de meest geïnterviewde klassieke artiest van het moment is Benjamin Appl. Met nauwelijks opera en vooral veel lied op zijn agenda is dat opmerkelijk.

Nog één
Aan de andere kant is er Michael Fabiano. Hij zingt weinig lied, maar de tenor weet heel goed hoe je de aandacht vangt.

Mr. Domingo didn’t stop
Zachary Woolfe beschrijft het wonderbaarlijke roldebuut in Luisa Miller van Plácido Domingo.

Houdt het dan nooit op?
Meneer Domingo gaat door: na Luisa Miller staat vanaf 23 april de directie van Roméo et Juliette, ook bij de Metropolitan Opera, op zijn agenda. Meneer Domingo is 77.

Trebs en Watson
Afgelopen week probeerde Anna Netrebko in Londen – voorlopig alleen sprekend – de rol van Sherlock Holmes.

Vorig artikel

Flitsende Zauberflöte uit Tatarstan

Volgend artikel

Wiener Blut wijst de weg naar de toekomst

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.