BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Seizoen Deutsche Oper am Rhein 2018/2019

De Deutsche Oper am Rhein brengt komend seizoen 32 operaproducties in Düsseldorf en Duisburg. Zes producties zijn nieuw. Hoogtepunt is de uitvoering van Götterdämmerung, waarmee regisseur Dietrich Hilsdorf zijn interpretatie van Wagners Ring des Nibelungen afrondt.

De nieuwe seizoensbrochure van de Deutsche Oper am Rhein is te downloaden via www.operamrhein.de.

De Deutsche Oper am Rhein is een geliefde bestemming voor Nederlandse operafans. Beide theaters van het gezelschap, in Düsseldorf en Duisburg, zijn vanuit Nederland makkelijk en snel te bereiken.

Wagner-vereerders zullen uitkijken naar de première van Götterdämmerung op 28 oktober in Düsseldorf (5 mei in Duisburg). Net als bij de vorige delen Das Rheingold, Die Walküre en Siegfried tekent Dietrich Hilsdorf voor de regie, waarmee zijn Ring compleet is. In de zomer van 2019 volgen integrale uitvoeringen van Wagners magnum opus in beide speelsteden.

Een ander hoogtepunt in de nieuwe programmering is volgens directeur Christoph Meyer de wereldpremière van Schade, dass sie eine Hure war op 16 februari 2019 in Düsseldorf. Het nieuwe werk van componist Anna Schreier wordt geregisseerd door David Hermann.

Uit het klassieke repertoire komen Die Fledermaus en Roméo et Juliette, die in nieuwe ensceneringen van respectievelijk Axel Köhler en Philipp Westerbarkei te zien zijn. Tsjaikovski’s drama Pique Dame krijgt een nieuwe lezing door Lydia Steier.

Het seizoen wordt geopend met een double bill: Stravinsky’s ballet en concertwerk Petrushka wordt gepaard aan Ravels korte opera L’Enfant et les Sortilèges. Het Britse theatergezelschap 1927 is verantwoordelijk voor de regie, waarin animatie en ‘live performers’ een grote rol zullen spelen.

Naast deze nieuwe producties zijn er tientallen reprises geprogrammeerd, waarin bekende zangers als Michael Volle (Arabella), Valer Sabadus (Xerxes), Lucio Gallo (La traviata), James Rutherford (Tosca) en Zoran Todorovich (Otello en Pagliacci) te zien zijn, naast uiteraard de zangers uit het eigen ensemble.

Een overzicht van alle 32 producties is te vinden op de website van de Deutsche Oper am Rhein.

Vorig artikel

Vrijdagconcert brengt White House Cantata

Volgend artikel

Opera in de media: week 22 van 2018

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.