Binnenkort

Vrijdagconcert brengt White House Cantata

Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor voeren op 8 juni Leonard Bernsteins White House Cantate uit in het AVROTROS Vrijdagconcert in TivoliVredenburg.

Nicole Cabell zingt de rol van Seena. (© Devon Cass)

De White House Cantate is een bewerking van Bernsteins geflopte musical 1600 Pennsylvania Avenue. De bewerking werd na zijn dood gemaakt en wordt doorgaans uitgevoerd door klassieke operazangers, al is het werk zelf een “allerminst conventionele mix van musical, walsjes, marsmuziek, jazz, calypso, drinkliederen, love songs en nog veel meer”, aldus het AVROTROS Vrijdagconcert.

Met de cantate bekroont het Vrijdagconcert zijn bijdragen aan het Bernstein-jaar (de componist werd honderd jaar geleden geboren). Bernstein-kenner Wayne Marshall – een pianist, organist, componist en dirigent uit Engeland – mag de uitvoering leiden.

Sopraan Heidi Stober is te horen als First Lady, naast bariton Mark Stone als President. Verder zijn er rollen voor mezzosopraan Nicole Cabell (Seena), tenor Lukhanyo Moyake (Lud) en de jongenssopraan Roy van Vugt (Little Lud).

Het AVROTROS Vrijdagconcert begint om 20.15 uur en wordt rechtstreeks uitgezonden via Radio 4. Daarna is de opname nog drie maanden terug te luisteren.

Zie voor meer informatie de website van het AVROTROS Vrijdagconcert.

Vorig artikel

Wagnergenootschap stelt stipendiaten voor

Volgend artikel

Seizoen Deutsche Oper am Rhein 2018/2019

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.