Binnenkort

Staatsopera Tatarstan op tournee met Tosca

De Staatsopera van Tatarstan gaat vanaf 9 oktober op tournee met Puccini’s geliefde opera Tosca. Het Oost-Europese gezelschap trekt langs een groot aantal theaters in Nederland.

De Staatsopera van Tatarstan brengt ieder seizoen minstens twee operaproducties naar Nederland. Het gezelschap uit Kazan, de hoofdstad van de autonome Russische republiek Tatarstan, kiest doorgaans voor bekende titels en klassieke ensceneringen.

Tosca, dat rond dezelfde tijd in een productie van de Nederlandse Reisopera te zien is, is gebaseerd op een toneelstuk van Victorien Sardou en gaat over de hartstochtelijke liefde tussen de schilder en revolutionair Cavaradossi en de zangeres Tosca. Politiechef Scarpia heeft zijn zinnen gezet op beiden – Cavaradossi om uit de weg te ruimen, Tosca om te beminnen – en leidt het verhaal daarmee naar een tragisch einde.

De productie van de Staatsopera van Tatarstan gaat op 9 oktober in première in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en staat tot en met 11 november vrijwel iedere dag in een ander theater. Zie voor de speellijst en meer informatie de website van producent DG Theater.

Vorig artikel

Zeldzame bezieling in Honeggers Jeanne

Volgend artikel

Van Sandwijk en Morsch geven recital

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.