Binnenkort

Van Sandwijk en Morsch geven recital

Mezzosopraan Rosanne van Sandwijk, bariton André Morsch en pianist Julius Drake geven op dinsdag 9 oktober een liedrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Ze brengen repertoire van Liszt en Brahms.

Rosanne van Sandwijk. (© Marco Borggreve)

André Morsch en de gerenommeerde liedbegeleider Julius Drake vormen een “geliefd duo”, aldus het Concertgebouw. Voor hun optreden in de Kleine Zaal breiden ze uit met Rosanne van Sandwijk, een Nederlandse zangeres die de afgelopen jaren flink naam heeft gemaakt in binnen- en buitenland.

Het recital draait om de liefde in al haar verschijningsvormen, “vol hartstocht en hoop, maar ook met een traan”, zo belooft de concertzaal. De centrale componisten zijn Franz Liszt en Johannes Brahms. Van de eerste klinken onder meer ‘Im Rhein, im schönen Strome’, ‘Die Lorelei’ en de Tre sonetti di Petrarca. Van de tweede worden onder meer Fünf Lieder en Vier Duette uitgevoerd. De duetten draaien om jonge liefde, onbeantwoorde liefde en ware liefde.

Het recital begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Staatsopera Tatarstan op tournee met Tosca

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Charles, Roberto en Sonya

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.