Binnenkort

Engeltjes zingt vergeten aria’s van Bach

Countertenor Maarten Engeltjes en sopraan Emöke Bárath geven van 7 tot en met 11 november drie concerten met onbekende aria’s uit Bachs oeuvre. Engeltjes’ eigen ensemble, PRJCT Amsterdam, verzorgt de begeleiding.

Maarten Engeltjes. (© Marco Borggreve)

Maarten Engeltjes richtte in 2017 PRJCT Amsterdam op, een barokensemble met een vaste kern van recent afgestudeerde barokmusici. Ensemble en zanger brachten als eerste project het Stabat Mater van Pergolesi en waren afgelopen zomer onder meer te gast op het festival Wonderfeel.

In hun nieuwe project gaan Engeltjes en zijn musici op zoek naar aria’s uit Bachs geestelijke en wereldlijke cantates die maar zelden in de concertzaal zijn te beluisteren. “U hoort minder bekende, maar zeker niet minder mooie aria’s van Bach”, belooft het ensemble.

Engeltjes werkt voor de concerten samen met sopraan Emöke Bárath. Violist Josef Žák heeft de muzikale leiding.

Het programma Vergeten Aria’s is op 7 november te horen in deSingel in Antwerpen. Op 9 november is er een uitvoering in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam en op 11 november wordt de speelreeks afgesloten in de Philharmonie in Haarlem.

In het tv-programma Podium Witteman gaf Maarten Engeltjes onlangs een voorproefje van het programma:

Vorig artikel

Gardiner leidt Verdi's requiem in A'dam

Volgend artikel

Camarena brengt ode aan Manuel García

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.