Binnenkort

Charkov Opera op tournee met Parelvissers

Het Charkov Staats Opera & Ballet Theater uit Oekraïne gaat vanaf 14 november op tournee met een reprise van De Parelvissers, geregisseerd door Marc Krone en gedirigeerd door Jeroen Weierink.

Scène uit Les pêcheurs de perles. (© SH Alexandr)

Het operagezelschap uit Oekraïne toert regelmatig door Nederland. In januari 2017 bracht het een nieuwe productie van De Parelvissers, na Carmen het meest bekende werk van Georges Bizet. Die productie wordt nu hernomen.

De Parelvissers draait om vriendschap, liefde, trouw en verraad. Het verhaal speelt zich af in een dorpje in Sri Lanka. De parelvissers Nadir en Zurga zijn verliefd op dezelfde schoonheid, Leïla, maar om hun vriendschap te bewaren beloven ze elkaar dat ze geen toenadering tot haar zullen zoeken. Jaren verstrijken en ze verliezen Leïla uit het oog. Maar dan keert ze terug naar het dorp. Nadir herkent haar en valt voor haar. Hij kan zijn belofte aan Zurga simpelweg niet houden, maar dat heeft grote gevolgen.

De enscenering wordt verzorgd door Marc Krone, met decors van Karel Spanhak, kostuums van Marrit van der Burgt en een choreografie van André de Jong. De muzikale leiding is in handen van de Nederlandse maestro Jeroen Weierink. De hoofdrollen zijn bezet met zangers uit het eigen solistenensemble van de Charkov Opera.

De reprisereeks begint op 14 november in de Rijswijkse Schouwburg. Tot en met 2 december zijn er elf voorstellingen in Nederland en België. Zie voor meer informatie de website van de Nationale Theaterkassa.

Vorig artikel

Boesch zingt Winterreise in Muziekgebouw

Volgend artikel

Kent Nagano doet A Quiet Place zinderen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.