Home » Binnenkort

Matthias Goerne zingt Mahler in Rotterdam

Rotterdam24 januari 2019 Geen reacties

door

Bariton Matthias Goerne zingt op 1 februari liederen uit Des Knaben Wunderhorn van Mahler in De Doelen in Rotterdam. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest begeleidt hem en speelt verder werken van Schubert en Berg.

Matthias Goerne. (© Marco Borggreve)

Matthias Goerne, één van de meest geprezen liedzangers van deze tijd, zong in 2016 al eens liederen uit Des Knaben Wunderhorn in Nederland, toen bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Bij het Rotterdams Philharmonisch wijdt hij zich opnieuw aan de liedcollectie van Gustav Mahler.

Des Knaben Wunderhorn is een verzameling anonieme Duitse volksliedteksten. Verschillende componisten gingen ermee aan de slag. Mendelssohn, Schumann, Brahms en ook Gustav Mahler. Al in zijn Lieder eines fahrenden Gesellen en zijn Lieder und Gesänge gebruikte Mahler de bundel en vanaf 1892 werkte hij aan een nieuwe reeks Wunderhorn-liederen.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest wordt geleid door chef-dirigent Lahav Shani. Naast de Mahler-liederen speelt het orkest de achtste symfonie van Franz Schubert (de ‘Onvoltooide’) en de Drie orkeststukken van Alban Berg.

Het concert vindt plaats in de Grote Zaal van De Doelen en begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.