Home » Binnenkort

Marionetten Theater speelt De Impresario

Amsterdam28 januari 2019

door

Het Amsterdams Marionetten Theater brengt vanaf 9 februari negen voorstellingen van De Impresario. De komedie van Mozart wordt uitgevoerd door vijf poppenspelers, die een Nederlandstalige opname van het werk gebruiken.

Productiebeeld van De Impresario. (© Amsterdams Marionetten Theater)

Met De Impresario schetste Mozart in 1786 een heerlijk beeld van al het gedoe achter de schermen van een theater. “Geldtekort, geroddel, gekonkel en natuurlijk: het gevecht om de hoofdrol”, zo beschrijft het Amsterdams Marionetten Theater.

Het gezelschap brengt in zijn huistheater een bijzondere bewerking van de komedie, waarin Mozart zelf de touwtjes in handen heeft. Te horen is een Nederlandstalige opname onder leiding van Vaughan Schlepp, met Karel Baracs als vertaler en solisten als Wanda Groesz, Karin ten Cate, Gerardo Jak en Stan Lambregts. Vijf poppenspelers bespelen live grote, uit lindenhout gesneden marionetten.

De eenakter is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar en duurt ongeveer anderhalf uur. Er zijn van 9 februari tot en met 2 juni negen voorstellingen in het Marionetten Theater aan de Nieuwe Jonkerstraat in Amsterdam (vlak bij de Nieuwmarkt). De voorstelling op 12 mei heeft de vorm van een ‘opera high tea’.

Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten de website van het Amsterdams Marionetten Theater.

Hieronder een fragment uit de voorstelling: