Binnenkort

Met brengt Carmen terug in bioscoop

Het is één van de succesvolste producties van de Metropolitan Opera van de afgelopen jaren: Richard Eyre’s enscenering van Carmen. Op 2 februari is de productie voor de derde keer live in de bioscoop te zien, met dit keer Clémentine Margaine en Roberto Alagna in de hoofdrollen.

Clémentine Margaine als Carmen bij de Metropolitan Opera. (© Marty Sohl / Met Opera)

Een klassieke enscenering van één van de grootste hits uit het operarepertoire: daar moet je wel mee scoren. Dat zal Sir Richard Eyre gedacht hebben toen hij voor de Metropolitan Opera Bizets Carmen ensceneerde. Zijn regiewerk bekoorde het publiek zodanig dat de productie uitgroeide tot bestverkochte bioscooptitel van het New Yorkse operahuis.

In 2010 was Eyre’s Carmen voor het eerst in de bioscoop te zien, toen met Roberto Alagna als de gepassioneerde deserteur Don José en Elīna Garanča als de verleidelijke maar ongrijpbare zigeunerin Carmen. In 2014 volgde een tweede bioscoopvertoning, met Aleksandrs Antonenko en Anita Rachvelishvili in de hoofdrollen. Op 2 februari 2019 keert Alagna terug in de rol van Don José, tegenover de jonge Franse mezzosopraan Clémentine Margaine als Carmen.

Alagna’s partner Aleksandra Kurzak zingt de rol van Micaëla en de Russische bas Alexander Vinogradov is de stierenvechter Escamillo. De Franse maestro Louis Langrée staat voor het orkest en koor van de Met. De Live in HD-vertoning wordt gepresenteerd door sopraan Ailyn Pérez.

Carmen is in Nederland te zien bij vele vestigingen van Pathé, Theater de Speeldoos in Baarn en Foroxity Filmarena in Limburg.

Hieronder een fragment uit de productie:

Vorig artikel

Marionetten Theater speelt De Impresario

Volgend artikel

Poda regisseert wisselvallige Faust in Luik

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.