BinnenkortBuitenlands nieuws

Hannigan dirigeert Stravinsky bij de Munt

Barbara Hannigan dirigeert op 25 en 26 maart semiscenische uitvoeringen van The Rake’s Progress van Igor Stravinsky bij de Munt in Brussel. Ze leidt het LUDWIG Orchestra en het Vlaams Radio Koor.

Barbara Hannigan. (© E. de Haas)

Het collectief LUDWIG en Barbara Hannigan maken een internationale tournee met The Rake’s Progress. Eén van de stops is het Concertgebouw in Amsterdam (23 mei), maar eerst staat de Munt in Brussel op hun agenda.

The Rake’s Progress is een opera waarin Igor Stravinsky teruggreep naar de achttiende-eeuwse operastijl en daar een “twintigste-eeuwse nummeropera” van maakte, aldus de Munt. Het werk is gebaseerd op gravures van William Hogarth en gaat over de lotgevallen van de losbandige Tom Rakewell.

Barbara Hannigan zong als sopraan meerdere hoofdrollen bij de Munt in Brussel. De afgelopen jaren profileert ze zich steeds meer als dirigent. Met The Rake’s Progress maakt ze haar dirigerend operadebuut.

Elgan Llyr Thomas zingt de rol van Tom Rakewell. Aphrodite Patoulidou is Anne Trulove, Yannis François vertolkt Nick Shadow en Fleur Barron is Baba the Turk.

De voorstellingen op 25 en 26 maart beginnen beide om 20.00 uur. Zie voor meer informatie de website van de Munt.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Karita, Thomas en Joni

Volgend artikel

Karin Strobos: Mahlers waardige Gesellin

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.