Binnenkort

KCO te gast in Carré met Dood in Venetië

Het Koninklijk Concertgebouworkest geeft van 4 tot en met 13 april zes uitvoeringen van de nieuwe muziektheatervoorstelling Dood in Venetië in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het gaat om een coproductie met Internationaal Theater Amsterdam.

Countertenor Yuriy Mynenko neemt de vocale solo’s voor zijn rekening. (© Eire Kramer)

Dood in Venetië is gebaseerd op de novelle Der Tod in Venedig van Thomas Mann, over een gevierde Duitse schrijver die in Venetië verliefd wordt op een onschuldige adolescent, Tadzio. Ramsey Nasr heeft de novelle omgewerkt tot een muziektheaterstuk waarin de personages worden vertolkt door acteurs, orkestmusici en een zanger: countertenor Yuriy Mynenko.

De muziek bij de voorstelling is een mix van werken uit de tijd van Mann en nieuwe muziek van de Amerikaanse componist Nico Muhly, bekend van drie opera’s en de nodige filmmuziek. Naast Muhly’s nieuwe noten zijn twee van de Vier letzte Lieder van Richard Strauss te horen, evenals fragmenten uit Strauss’ opera Capriccio en de suite Der Bürger als Edelmann, Fünf Sätze van Webern en Verklärte Nacht van Schönberg.

Het orkest wordt geleid door David Robertson. De acteurs worden geleverd door Internationaal Theater Amsterdam, voorheen Toneelgroep Amsterdam.

Zie voor meer informatie de website van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Vorig artikel

De Munt brengt concertante Meyerbeer

Volgend artikel

Jubilerend Tatarstan brengt mooie Onegin

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.