BinnenkortBuitenlands nieuws

De Munt brengt concertante Meyerbeer

De Munt sluit aan bij de hernieuwde aandacht voor Giacomo Meyerbeer en brengt op 2 en 5 april concertante uitvoeringen van diens opera Robert le Diable in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Dmitry Korchak zingt de titelrol.

Maestro Evelino Pidò.

Robert le Diable is de eerste Franse opera van Giacomo Meyerbeer. Hij liet zich inspireren door de middeleeuwse legende van de Normandische hertog Robert. De première in 1831 was een “weergaloze triomf”, aldus de Munt, mede dankzij de “orkestrale schriftuur vol krachtige contrasten en indrukwekkende koorpassages”.

Onder leiding van dirigent Evelino Pidò brengen het Symfonieorkest, het koor en de kooracademie van de Munt die imposante muziek tot klinken. Naast Dmitry Korchak in de titelrol treden onder anderen Nicolas Courjal (Bertram), Julien Dran (Raimbaut), Lisette Oropesa (Isabelle), Yolanda Auyanet (Alice) en Patrick Bolleire (Alberti/Prêtre) aan.

Beide uitvoeringen beginnen al om 18.00 uur en duren vierenhalf uur. Zie voor meer informatie de website van de Munt.

Hieronder zingt sopraan Lisette Oropesa een fragment uit Robert le Diable:

Vorig artikel

Rheinoper pakt flink uit met Prokofjev

Volgend artikel

KCO te gast in Carré met Dood in Venetië

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.