Binnenkort

Alice Coote geef recital in Amsterdam

Mezzosopraan Alice Coote geeft op dinsdag 9 februari een recital in het Concertgebouw. Ze zingt Engelstalige liederen van tien componisten. Julius Drake begeleidt haar op de piano.

Het concert van Coote en Drake is een nieuwe aflevering van de Vocale Serie II in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. In de aankondiging prijst het Concertgebouw de ‘opmerkelijke intelligentie’ van de Engelse zangeres. ‘Ze deed het publiek in de Kleine Zaal al eerder aan haar lippen hangen.’

Coote en Drake treden al jaren samen op. Ze stonden onder meer in de Wigmore Hall in Londen, het Lincoln Centre in New York en ook al eerder in het Concertgebouw. Ze namen ook een album op bij EMI.

Naast liedrecitals treedt Coote regelmatig in operaproducties op. Ze zong in opera’s van onder andere Händel, Monteverdi en Mozart in steden als Parijs, Londen, Frankfurt, San Francisco, Los Angeles en Salzburg.

In het recital in Amsterdam voeren Coote en Drake diverse liederen van Engelstalige componisten uit. Er klinken werken van Elgar, Quilter, Stanford, Argento, Lehmann, White, Peel, Warlock, Vaughan Williams en Gurney.

Het concert begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Margiono neemt afscheid van operatoneel

Volgend artikel

Smullen van Massenets meesterwerken

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.