Binnenkort

Steffani en Horsch weer op het podium

Bariton Raoul Steffani staat op zondag 21 maart met pianist Lucie Horsch op het podium van Delden Klassiek. Het optreden is een zeldzame kans om het duo aan het werk te horen en te zien. De livestream is gratis voor iedereen te bekijken.

Raoul Steffani. (© Tessa Posthuma de Boer)

Al aan het begin van de eerste lockdown, een jaar geleden, besloten de zanger en de pianist een samenwerking aan te gaan. Raoul Steffani en Lucie Horsch studeerden samen aan het Conservatorium van Amsterdam. Lucie Horsch is bekend als blokfluitiste; ze kreeg door dat instrument recent de Nederlandse Muziekprijs. Minder bekend is dat ze ook op hoog niveau piano speelt. Ze studeert bij Jan Wijn, die heel veel andere succesvolle pianisten heeft opgeleid. Naast piano en blokfluit is Lucie Horsch ook een vocaal talent. Ze zong zeven jaar in het Nationaal Kinderkoor.

Raoul Steffani heeft al een aardige rij onderscheidingen op zijn naam staan. Hij won de Elisabeth Evertsprijs 2016, kreeg van het publiek de Dutch Classical Talent Audience Award 2018 en was winnaar van de GrachtenfestivalPrijs 2018. Naast enkele operarollen, de laatste was in L’heure espagnole in Lyon afgelopen zomer, is Steffani actief als oratoriumzanger. Toch kennen veel mensen hem vooral als liedzanger, met een nadrukkelijke interesse in het Scandinavisch repertoire.

Steffani’s debuut-cd Deep in a dream met pianist Gerold Huber werd twee jaar geleden goed ontvangen. Een volgende plaat is al in de maak, wederom met Huber op piano en verder de Tsjechische mezzosopraan Magdalena Kožená. Ze brengen repertoire van Robert and Clara Schumann. De opnamen zijn volgende maand in Berlijn.

De twee treden op in het kader van Delden Klassiek. Dat organiseert klassieke concerten op drie locaties in en rond Delden, waaronder de vijftiende-eeuwse Oude Blasiuskerk in het hart van Delden. De organisatie haalde eerder bekende namen als Jaap van Zweden, Janine Jansen, Amsterdam Sinfonietta en Lucas & Arthur Jussen naar Overijssel.

Bij gebrek aan mogelijkheden om de muziek voor een publiek te presenteren brengt Delden Klassiek zondag een gratis livestream. Het geeft de kans om het recital van Raoul Steffani en Lucie Horsch thuis te volgen. Eerder geplande liveconcerten zijn door corona allemaal gesneuveld. In december waren de twee wel op NPO Radio 4 te horen in het Avondconcert en iets later waren ze te gast bij Podium Witteman.

Hun programma is gewijd aan Beethoven, een klein vervolg van het jubileumjaar 2020. Zijn liedcyclus An die ferne Geliebte opent het programma, met daarna enkele liederen zoals ‘Adelaïde’. Daarna gaat de focus naar het noorden. Na vier liederen van Grieg op teksten van onder anderen Heine en Goethe zingt Steffani werk van de Noorse componist Agathe Backer-Grøndahl. Zij was een protegé van Grieg.

Het optreden van Lucie Horsch en Raoul Steffani is op zondag 21 maart om 16.00 uur te zien. Al een halfuur eerder start de livestream. Zie voor meer informatie de website van Delden Klassiek.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Barrie, Lise en Wiecher

Volgend artikel

Klassiekers in mooie Noors-Nederlandse lezing

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.