AchtergrondBinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Cité de l’Opera: Cecilia, Paula en Antony

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 198.

Brigitte op cd
Brigitte Fassbaender wordt binnenkort tachtig. Haar werk wordt door Deutsche Grammophon in een boxset uitgebracht. Bekende liederencycli als Die schöne Müllerin en Schwanengesang van Schubert zijn op de cd’s te vinden, evenals Frauenliebe und -Leben van Schumann.

Bartoli boos
Omdat het contract van de Scala met intendant Alexander Pereira niet verlengd wordt, heeft Cecilia Bartoli zich uit verschillende producties teruggetrokken.

Gebroken droom
Wat zouden we het graag zijn, een “flamboyant dweller”, maar het ontbreekt ons aan zangtalent en looks.

Hou het klein
Tenor/YouTuber Tom Elwin zingt Nemorino in een nieuwe productie van L’elisir d’amore. Het repetitielokaal oogt wat krap.

Antony en Garry
De Nederlandse dirigent Antony Hermus is benoemd tot ‘principal guest conductor’ van Opera North. Garry Walker wordt met ingang van het seizoen 2021/2022 de muzikaal leider van het operahuis.

Sport en opera
De tweede editie van de European Games werd geopend in Minsk. Anna Netrebko was erbij.

Opera pride
Anders dan in Nederland besteden operahuizen in de VS en Canada aandacht aan ‘pride month’.

Ook het muzieklabel NAXOS doet mee.

Bijzonder
Dirigent Tomás Hanus dirigeerde de opera Brundibár bij de Welsh National Opera. Zijn moeder was in 1943 betrokken bij de eerste opvoering.

Lawrence succesvol
Vrijwel iedereen was enthousiast over de rol die tenor Lawrence Brownlee zong in de opera I puritani bij de Opéra Royal de Wallonie in Luik. Hij meldt zelf even waar precies die hoge F zit.

Concours
Plácido’ Operalia-competitie vindt dit jaar plaats in Praag.

Paula zingt Mozart
In een interview kondigt Paula Murrihy onder meer haar roldebuut aan als Donna Elvira in Don Giovanni bij het Orkest van de Achttiende Eeuw. Die productie gaat op 7 oktober in première in Rotterdam.

Vorig artikel

De Opera Studio (5): Cody Quattlebaum

Volgend artikel

DNO-studio bewijst kwaliteit in Matrimonio

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.