BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Luik opent seizoen met Madama Butterfly

De Opéra Royal de Wallonie in Luik trapt zijn seizoen 2019/2020 af met een nieuwe productie van Madama Butterfly door intendant Stefano Mazzonis di Pralafera. De iconische titelrol wordt afwisselend vertolkt door Svetlana Aksenova en Yasko Sato.

Met Madama Butterfly schiep Giacomo Puccini in 1904 één van de meest geliefde klassiekers uit het operarepertoire. Het verhaal is gesitueerd in Japan. De Amerikaanse officier F.B. Pinkerton huwt de jonge, naïeve geisha Cio-Cio-San, maar laat haar (zwanger) achter als hij terugkeert naar Amerika. Drie jaar later reist hij met zijn Amerikaanse vrouw naar Japan om zijn zoon op te halen. Cio-Cio-San, die al die tijd op hem heeft gewacht, is ontgoocheld en ziet maar één uitweg.

Madama Butterfly was in 2001 voor het laatst in Luik te zien. Opéra Royal-intendant Stefano Mazzonis di Pralafera ensceneert nu een nieuwe productie, in samenwerking met het Puccini-festival in Torre del Lago. Hij werkt daarbij samen met de Luikse chef-dirigent Speranza Scappucci, die Butterfly voor het eerst dirigeert.

Svetlana Aksenova en Yasko Sato zijn Cio-Cio-San. Pinkerton wordt afwisselend gezongen door Alexey Dolgov en Dominick Chenes. Cio-Cio-Sans bediende Suzuki wordt vertolkt door Sabina Willeit en de Amerikaanse consul Sharpless wordt neergezet door Mario Cassi.

Madama Butterfly is van 13 tot en met 28 september te zien. Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.

Vorig artikel

Gergiev Festival besluit met Berlioz' Faust

Volgend artikel

Broschi's Merope herleeft in Innsbruck

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.