BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Cité de l’Opera: Hans, Jessye en Louis

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 212.

Ist dies etwa der Tod?
Claudia Patacca verwoordde het gevoel dat de vele bezitters van de lp/cd vermoedelijk nu hebben.

Herinnering
Afgelopen weekend ging bij de Nederlandse Reisopera Il barbiere di Siviglia in première. Deze tweet herinnert ons aan die legendarische serie waarvoor we ieder najaar, vier jaar lang, naar Enschede reisden.

Walkürenrittenkaart
In november krijgt Amsterdam twee verschillende uitvoeringen van Wagners Die Walküre te zien. Op 2 november dirigeert Jaap van Zweden het derde deel van Der Ring des Nibelungen in de NTR ZaterdagMatinee en twee weken later leidt Marc Albrecht de herneming van het stuk door De Nationale Opera. Alle reden om u goed voor te bereiden, bijvoorbeeld met deze complete partituur op video bij de opname van Solti.

Feest der voorspelbaarheid
Het grote Radio 4-evenement is weer begonnen: de stemperiode van de Hart & Ziel Lijst loopt deze week en vanaf 14 oktober is er de integrale uitzending. Van verschillende kanten komen er stemverklaringen.

Ook operadirecteur Sophie de Lint had een suggestie.

Louis
Veel mensen uit de wereld van de muziek en journalistiek reageerden geschokt op het plotselinge overlijden van muziekprogrammeur, presentator, journalist en componist Louis Gauthier. Hij werd 38.

Na Peter Gelb
De opvolging van Peter Gelb, directeur van de Metropolitan Opera in New York, is nu ook geregeld.

Any more questions?
Operaregisseur Barrie Kosky vertelt in 1 minuut 24 alles, maar dan ook echt álles, wat je weten moet over opera.

Geinig
Vroeger had je grappen bij de koffieautomaat, tegenwoordig is er de internetmeme.

Buiten adem
Radio4-presentator Hans Smit had een goed besteed weekend in het buitenland.

Liù in de Met
Sopraan Eleanora Buratto komt eind van dit seizoen terug naar Amsterdam voor de opera Rusalka. Tot die tijd heeft ze gelukkig betaald werk elders gevonden.

Feestdag
In Studio Nibelheim hingen de slingers op deze heugelijke feestdag.

Vorig artikel

Sopraan Jessye Norman overleden

Volgend artikel

Lied Festival Zeist brengt uitvoering Myrten

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.