Binnenkort

Lied Festival Zeist brengt uitvoering Myrten

Het volgende Internationaal Lied Festival Zeist vindt pas in mei 2020 plaats, maar het festival organiseert in aanloop daarnaar twee najaarsrecitals. Op zondag 6 oktober voeren mezzosopraan Florieke Beelen, bariton Hans Pieter Herman en pianist Maurice Lammerts van Bueren de cyclus Myrten van Schumann uit.

Hans Pieter Herman, Maurice Lammerts van Bueren en Florieke Beelen. (© Maurice Lammerts van Bueren)

Schumann schreef de 26 liederen van Myrten als huwelijksgeschenk voor zijn vrouw Clara. “Myrten is als het ware een muzikale encyclopedie van hun liefde en misschien zelfs de liefde”, beschrijft het liedfestival. “Toch wordt hij niet vaak in zijn geheel uitgevoerd.”

Florieke Beelen, Hans Pieter Herman en Maurice Lammerts van Bueren vullen de cyclus aan met vijf duetten van Schumann. In 2018 zette het trio het programma op cd onder de titel Und ein Kuss auf dein Herz.

Het recital vindt plaats op de zolder van Slot Zeist en begint om 15.00 uur. Voorafgaand aan het optreden is het mogelijk om onder leiding van een gids achter deuren van het slot te kijken die normaliter gesloten blijven.

Zie voor meer informatie de website van het Internationaal Lied Festival Zeist.

Op 22 december volgt het tweede najaarsconcert: Winterreise van Franz Schubert, uitgevoerd door bariton Maarten Koningsberger en pianist Bas Verheijden.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Hans, Jessye en Louis

Volgend artikel

ROH opent biosseizoen met Don Giovanni

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.