BinnenkortNieuws

ROH opent biosseizoen met Don Giovanni

Het Royal Opera House start op dinsdag 8 oktober zijn bioscoopseizoen met een live-vertoning van Don Giovanni van Mozart. Erwin Schrott vertolkt de vrouwenverslinder.

Scène uit Don Giovanni bij het Royal Opera House. (© 2019 ROH / foto Mark Douet)

Don Giovanni is één van de drie Da Ponte-opera’s van Mozart en één van de bekendste opera’s ooit geschreven. In het verhaal jaagt Don Giovanni meedogenloos en gewetenloos achter de vrouwen aan, maar hij kan uiteindelijk niet aan de gevolgen van zijn daden ontkomen.

De opera is te zien in een productie van Kasper Holten, die van 2011 tot 2017 operadirecteur in Londen was. Hij bewerkte Don Giovanni eerder tot de bioscoopfilm Juan. Zijn regie voor het operatoneel is volgens de Royal Opera “visually striking”.

Hartmut Haenchen, voormalig chef van De Nationale Opera, heeft de muzikale leiding. Naast Erwin Schrott zijn bekende zangers als Roberto Tagliavini (Leporello), Malin Byström (Donna Anna) en Myrtò Papatanasiu te beleven.

Op www.royaloperahouse.nl is een overzicht te vinden van alle Nederlandse bioscopen die de productie laten zien.

Hieronder de trailer van Don Giovanni:

Vorig artikel

Lied Festival Zeist brengt uitvoering Myrten

Volgend artikel

Live Rameau uit Parijs in Voorschoten

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.