BinnenkortNieuws

Royal Opera brengt Don Pasquale in bioscoop

Diverse bioscopen in Nederland vertonen op 24 oktober live een uitvoering van Don Pasquale vanuit het Royal Opera House in Londen. Sir Bryn Terfel zingt de titelrol in de nieuwe productie van Damiano Michieletto.

Olga Peretyatko zingt Norina. (© Uwe Arens)

Don Pasquale is een oude, rijke vrijgezel. Als zijn neef en erfgenaam Ernesto niet de vrouw trouwt die Pasquale heeft voorgesteld, maar valt voor de arme weduwe Norina, besluit Pasquale zelf te trouwen, zodat hij een eigen kind kan krijgen en zijn vermogen niet aan Ernesto hoeft na te laten. Ernesto en Norina slaan de handen ineen met Doctor Malatesta om Don Pasquale een lesje te leren.

De Italiaanse regisseur Damiano Michieletto heeft voor het Royal Opera House een nieuwe productie van Donizetti’s geliefde komedie gemaakt, waarbij getoond wordt hoe hedendaags de karakters zijn en hoe relevant het verhaal blijft. Michieletto werkt samen met Evelino Pidò, die de muzikale leiding over het koor en orkest van de Royal Opera heeft.

De bekende bas-bariton Bryn Terfel, een favoriet bij het Londense operapubliek, zingt de titelrol. Het jonge koppel van Ernesto en Norina wordt vertolkt door tenor Ioan Hotea en sopraan Olga Peretyatko. Markus Werba zingt Doctor Malatesta.

Don Pasquale is te zien bij een groot aantal bioscopen in Nederland. Zie voor meer informatie de website van het Royal Opera House.

In zijn serie ‘Insights’ blikte het Royal Opera House uitgebreid vooruit op de productie, met aan het woord onder anderen Bryn Terfel:

Vorig artikel

Opera in de media: week 43 van 2019

Volgend artikel

“Peuters rekenen genadeloos met je af”

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.