Binnenkort

Opera in de media: week 2 van 2020

Iedere week maakt Place de l’Opera een keuze uit het aanbod van opera en aanverwante muziek op radio, tv en internet. In week 2 van 2020 (4 – 10 januari) aandacht voor countertenor Andreas Scholl, die Een goedemorgen met presenteert, en de Poolse opera Halka van Moniuszko bij NTR Opera Live.

Zaterdag 4 januari

Andreas Scholl. (© Decca / James McMillan)

Een goede morgen met (10.00 uur op NPO Radio 4): gast deze week is countertenor Andreas Scholl.

NTR Opera Live (19.00 uur op NPO Radio 4): de opera Halka van Moniuszko. Opname van vorige maand bij het Theater an der Wien met het Arnold Schönberg Chor en het Radiosymfonieorkest van de ORF onder leiding van Lukasz Borowicz. Solisten: Piotr Beczala (Jontek), Corinne Winters (Halka) en Alexey Tikhomirov (Stolnik).

Opera on 3 (19.30 uur op BBC Radio 3): Richard Strauss’ Rosenkavalier door de Metropolitan Opera in New York. Sir Simon Rattle dirigeert het orkest en de solisten, onder wie Camilla Nylund, Magdalena Kožená en Günther Groissböck.

Nieuw op YouTube

Sprookje uit Ierland
Rossini’s Cenerentola werd door regisseur Orpha Phelan geënsceneerd voor de Irish National Opera. In de hoofdrollen zingen Tara Erraught, Andrew Owens en Graeme Danby. Dirigent is Fergus Sheil.

Maandag 6 januari

Arte TV (00.30 uur op www.arte.tv): Mackie Messer – Brechts Dreigroschenfilm, een verfilming van het ontstaan van Bertolt Brechts Dreigroschenoper.

Donderdag 9 januari

BBC Afternoon Concert (15.00 uur op BBC Radio 3): operamatinee met Donizetti’s Anna Bolena door de Opéra Royal de Wallonie in Luik. Olga Peretyatko zingt de titelrol, naast Sofia Soloviy en Celso Albelo. Giampaolo Bisanti dirigeert.

Vorig artikel

Harry Kupfer gaf DNO verrassende toekomst

Volgend artikel

ZaterdagMatinee brengt Monteverdi's Orfeo

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.