AchtergrondBinnenkortInterviews

Luister naar Opera Magazine, aflevering 5

In de podcast Opera Magazine hoort u wekelijks de actualiteit in de wereld van opera, muziektheater en lied. In de vijfde aflevering deelt tenor Peter Gijsbertsen zijn plannen voor dit seizoen, waarin hij onder meer een titelrol in Roméo et Juliette bij Opera Zuid zingt, en vertelt Daan Idelenburg over haar eerste libretto. Haar voorstelling Dwaalhuis bij Holland Opera gaat over dementie.

  • Tenor Peter Gijsbertsen heeft, zoals veel van zijn collega’s, tijdens de lockdowns kunnen nadenken over zijn vak en zijn motivatie en weet ook nu weer zeker: ik wil zingen. Hij staat met het liedrecital The Big Chariot, samen met gitarist Stefan Gerritsen, binnenkort in Zeist en Voerendaal. Vanaf november zingt Gijsbertsen de rol van Roméo in Roméo et Juliette bij Opera Zuid (0:55).
  • Holland Opera presenteert vanaf 9 oktober de voorstelling Dwaalhuis in de Veerensmederij in Amersfoort. Het libretto werd geschreven door Daan Idelenburg, die daarmee haar eerste muziektheatertekst maakte. Ze vertelt over de totstandkoming van de voorstelling en haar overwegingen bij het thema dementie (21:27).
  • Komende zaterdag staat de opera Falstaff van Verdi geprogrammeerd in NTR Opera Live op NPO Radio 4. Het gaat om een recente productie van het Festival d’Aix-en-Provence. De inleiding bij de voorstellingen in Aix staat op YouTube (31:08).

U kunt de podcast beluisteren op deze pagina en ook direct op Spotify (zoek op: Opera Magazine), net als op iTunes en Soundcloud. Daar staan ook de eerdere afleveringen van Studio Nibelheim. Voor Android is er de Google Podcasts-app of Podcast Addict. Als u daarin via de zoekfunctie ‘Opera Magazine’ intypt, komt u vanzelf bij de podcasts.

Vorig artikel

De Munt brengt nieuwe opera Defoort in première

Volgend artikel

Soft Valkyrie: zo eet ik mijn Wagner graag

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.