AchtergrondBinnenkortInterviews

Luister naar Opera Magazine, aflevering 7

In de podcast Opera Magazine hoort u wekelijks de actualiteit in de wereld van opera, muziektheater en lied. In de zevende aflevering bezoeken we de repetities voor tournee 174 van het Orkest van de Achttiende Eeuw. Acht solisten brengen onder leiding van dirigent Kenneth Montgomery Die Zauberflöte/Die Schauspieldirektorin als ‘ein Gelegenheitsstück in tijden van corona’.

Op 8 oktober start de tournee van Die Zauberflöte/Die Schauspieldirektorin in de Oostzijderkerk in Zaandam (try-out), met daarna acht voorstellingen in grote zalen en theaters in Nederland. Bij het volledige Orkest van de Achttiende Eeuw zingt een cast met uitstekende solisten: llse Eerens, Anne Sophie Petit, Henk Neven, Katharine Dain, Jeroen de Vaal, Jan-Willem Schaafsma, Berend Eijkhout en Roberta Alexander.

Onder leiding van dirigent Kenneth Montgomery en met regisseur Alexander Oliver wordt er gewerkt aan een combinatie van twee Mozart-opera’s, Die Zauberflöte en Die Schauspieldirektorin, met ook nog een aria uit Il re pastore. Roberta Alexander is de casting director in dit Singspiel. Als Schauspieldirektorin wil ze maar één ding: een sprankelende voorstelling op de planken brengen met de beste kandidaten.

Meer over de tournee van het Orkest van de Achttiende Eeuw vindt u op de website van het orkest.

Ook in deze aflevering: een luistertip van sopraan Roberta Alexander, die voor NTR Opera Live een programma samenstelde met Amerikaanse liederen die niet vaak te horen zijn. De uitzending is op zaterdag 2 oktober om 19.00 uur op NPO Radio 4.

U kunt de podcast beluisteren op deze pagina en ook direct op Spotify (zoek op: Opera Magazine), net als op iTunes en Soundcloud. Voor Android is er de Google Podcasts-app of Podcast Addict. Als u daarin via de zoekfunctie ‘Opera Magazine’ intypt, komt u vanzelf bij de podcasts.

(beeld Roberta Alexander © Swinkels van Hees)

Vorig artikel

Crazy Days: Figaro in de coronacrisis

Volgend artikel

Van der Aa schept meesterwerk met filmopera Upload

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.