BinnenkortNieuws

DNO opent jaar met Händels Rodelinda

Met Rodelinda brengt De Nationale Opera (DNO) vanaf 14 januari zijn enige barokopera van het seizoen. De bekende regisseur Claus Guth verzorgt de enscenering, met Lucy Crowe als Rodelinda en Riccardo Minasi voor Concerto Köln.

Lucy Crowe. (© Marco Borggreve)

Rodelinda is een opera vol intriges, verwarring, moord en vergeving. Het verhaal draait om Rodelinda en Flavio, de vrouw en de zoon van de dood gewaande koning Bertarido. De nieuwe koning Grimoaldo wil Rodelinda huwen, maar zij probeert daar door middel van een wreed verzoek onderuit te komen.

Claus Guth, bekend van zijn producties van Un ballo in maschera, Jephtha en Don Giovanni in Amsterdam, focust in zijn enscenering op Rodelinda’s zoon Flavio. De gebeurtenissen worden door zijn ogen bekeken, “waardoor de opera een meer psychologische gelaagdheid krijgt en je de extreme situaties voelt die de personages in Rodelinda doormaken”, aldus DNO.

Dirigent en violist Riccardo Minasi debuteert met deze productie bij DNO. De Italiaan is onder meer chef van het Mozarteum Orchester Salzburg. In Rodelinda leidt hij het barokensemble Concerto Köln.

In de cast ook een debuut: sopraan Lucy Crowe is voor het eerst te gast bij DNO. Ze zingt de titelrol. Haar zoon Flavio wordt vertolkt door Fabián Augusto Gómez en voor de rollen van Bertarido en Unulfo (oorspronkelijk castratenpartijen) heeft DNO twee bekende countertenoren geëngageerd: Bejun Mehta en Lawrence Zazzo. Bernard Richter (Grimoaldo), Katarina Bradić (Eduige) en Luca Tittoto (Garibaldo) completeren de cast.

Rodelinda gaat op 14 januari in première en is tot en met 28 januari te zien. Zie voor meer informatie de website van De Nationale Opera.

Hieronder de teaser van de productie:

Vorig artikel

Andreas Scholl geeft recital in Concertgebouw

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Angel, Alex en Peter

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.