Binnenkort

La Wally met Westbroek uitverkocht

De ZaterdagMatinee-uitvoering van La Wally op 27 februari is nu al uitverkocht. De cast die de opera van Alfredo Catalani op zich neemt (met in de hoofdrol Eva-Maria Westbroek), trekt kennelijk veel bekijks.

La Wally van Alfredo Catalani werd voor het eerst uitgevoerd in 1892 in de Scala in Milaan. Het gaat over het ongelukkige meisje Wally, dat verliefd is op Giuseppe Hagenbach, maar haar liefde niet beantwoord ziet worden. Uiteindelijk komen de twee toch tot elkaar, maar een sneeuwlawine maakt dan bruut een einde aan het verhaal.

De ZaterdagMatinee geeft als onderdeel van haar Operaserie een concertante uitvoering van het werk op zaterdag 27 februari in het Concertgebouw.

,,Catalani kan worden gezien als een eerste representant van het Italiaanse verismo”, licht de ZaterdagMatinee toe. ,,Het zijn vooral de herkenbare dagelijkse emoties en de volkse scènes die de componist pakkend in muziek weet om te zetten. Hij beïnvloedde onmiskenbaar de latere meester van het verismo, Puccini.”

De Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek zingt de titelrol. Zij was eind 2009 in Amsterdam te zien in La fanciulla del West bij De Nederlandse Opera (een groot succes) en komt later dit seizoen nog eens terug naar de Nederlandse hoofdstad voor een productie van Les Troyens.

De geliefde van Westbroek, Hagenbach, wordt gezongen door tenor Nicola Rossi Giordano. Andere solisten zijn Diogenes Randes, Piero Terranova, Inna Dukach en Serena Malfi.

Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor worden geleid door de Italiaanse maestro Giuliano Carella.

Hieronder een voorproefje van de opera in de vorm van de beroemde aria ‘Ebben? Ne andró lontano’, dat Catalani in 1878 al schreef als lied en later als aria in de opera verwerkte. De aria komt uit de mond van Renata Tebaldi.

Vorig artikel

Inca's in de Alpen: Alzira in St. Gallen

Volgend artikel

Vlaamse Opera speelt controversiële Carlos

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Henk
    23 februari 2010 at 20:33

    Dit belooft wat mij betreft weer een gedenkwaardige middag te worden en ik ben er bij! (Mooie plaats op hoekbalkon Noord)Ik hoop dat La Westbroek net zo mooi zingt als Tebaldi.