BinnenkortNieuws

Delft Chamber Music brengt liveconcerten

Het Delft Chamber Music Festival laat op 1 en 2 augustus van zich horen met twee concertprogramma’s in de Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof in Delft. Naast artistiek leider Liza Ferschtman is onder anderen alt Helena Rasker te horen.

Alt Helena Rasker. (© Taco van der Werf)

Het is voor het Delft Chamber Music Festival niet mogelijk om dit jaar een compleet festival te organiseren, maar de organisatie wil toch van zich laten horen met een paar kleinschalige concerten.

Artistiek leider en violist Liza Ferschtman heeft diverse musici uitgenodigd om op zaterdag 1 en zondag 2 augustus twee concertprogramma’s te brengen. Elk programma wordt twee keer uitgevoerd, één keer op zaterdag en één keer op zondag. De aanvangstijden zijn 17.00 en 21.00 uur. De locatie is Museum Prinsenhof. Er is plek voor maximaal vijftig personen en er is ook een livestream.

De middagconcerten draaien om het thema verbinding zoeken. Rode draad door het programma is de muziek van Beethoven. Zo klinken zijn strijkkwintet opus 29 en delen uit zijn enige liederencyclus An die ferne Geliebte. Voor de liederen treedt de bekende Nederlandse alt Helena Rasker aan. Verder werken acht strijkers en blazers aan het concert mee.

De avondconcerten staan in het teken van het Octet in F van Franz Schubert, met onder de acht uitvoerenden onder anderen Liza Ferschtman zelf en cellist Quirine Viersen.

Vandaag (vrijdag 10 juli) begint de verkoop voor de zaalkaarten. Kaarten kosten 40 euro. De verkoop voor de livestream (7,50 euro) begint later.

Zie voor meer informatie de website van het Delft Chamber Music Festival.

Vorig artikel

Les Huguenots tijdens Die Wende

Volgend artikel

Opera in de media: week 29 van 2020

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.