BinnenkortNieuws

Lotte de Beer regisseert Falstaff in Malmö

De Nederlandse regisseur Lotte de Beer is voor de tweede keer te gast bij de Malmö Opera in Zweden. Ze ensceneert een productie van Verdi’s laatste opera Falstaff. De voorstelling is op 7 november om 18.00 uur via een livestream te zien.

De Malmö Opera. (© Werner Nystrand)

Lotte de Beer, onlangs benoemd tot artistiek directeur van de Volksoper Wien, debuteerde in februari 2019 in Malmö met een productie van Der fliegende Holländer. Samen met ontwerper Christof Hetzer geeft ze nu een ‘hedendaagse kijk’ op de komedie Falstaff van Giuseppe Verdi en librettist Arrigo Boito.

Bariton Misha Kiria zingt de hoofdrol van Sir John Falstaff. Sopraan Jacquelyn Wagner is Alice Ford, roulerend met Rebecca Nelsen. Verder in de cast onder anderen Orhan Yildiz (Ford), Matilda Paulsson (Meg Page) en Sehoon Moon (Fenton).

De Malmö Opera speelt zijn voorstellingen momenteel voor vijftig bezoekers. De première wordt (betaald) live gestreamd. Meer informatie is te vinden op de website van de Malmö Opera (alleen in het Zweeds).

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Plácido, John en Joyce

Volgend artikel

Vlaamse opera schrapt rest voorstellingen 2020

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.