BinnenkortNieuws

NedPhO speelt kindervoorstelling Feest!

Het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPhO) brengt op zondag 22 november de kindervoorstelling Feest! online in première. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en wordt vertoond via Facebook en YouTube.

Scène uit Feest!. (© Nederlands Philharmonisch Orkest)

Feest! was eerder al te zien in het Concertgebouw, de NedPhO-Koepel en verschillende scholen in Nederland. Voor de online première nam het NedPhO het werk onlangs zonder publiek op in de NedPhO-Koepel.

De kindervoorstelling wordt gespeeld door vijf musici van het orkest. Verkleed als verhuizers nemen zij de kinderen mee naar allerlei feestjes. Bij elk feestje hoort andere muziek. De rode draad vormt het liedje ‘Twee violen en een trommel en een fluit’, maar er klinkt ook Händel, Grieg en Bartók.

De muzikale arrangementen zijn gemaakt door Leonard Evers, bekend van de familieopera’s Kriebel en Goud!. Regisseur Bart Oomen heeft de voorstelling geënsceneerd.

Feest! wordt uitgevoerd door violist Melissa Ussery, cellist Quirine Viersen, hoboïst Toon Durville, klarinettist Rick Huls en hoornist Fokke van Heel. De première is op 22 november om 11.00 uur te zien op de Facebookpagina en het YouTube-kanaal van het NedPhO. De voorstelling blijft na de première beschikbaar om terug te kijken.

Vorig artikel

Engeltjes geeft Q&A in plaats van concert

Volgend artikel

Opera in de media: week 47 van 2020

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.