BinnenkortNieuws

Engeltjes geeft Q&A in plaats van concert

Countertenor Maarten Engeltjes zou deze week eigenlijk een concert in het Muziekgebouw aan ’t IJ geven. Door de sluiting van de concertzalen kan dat niet doorgaan, maar het Muziekgebouw heeft als alternatief een online Q&A-sessie met de zanger gepland. Vragen stellen kan nog.

Maarten Engeltjes. (© Hans van der Woerd)

Het is deze week (9 tot en met 15 november) de week van de oude muziek. Maarten Engeltjes had daar op woensdag bij stil willen staan door met zijn ensemble PRJCT Amsterdam de mooiste theatermuziek van Händel uit te voeren. Er zouden fragmenten uit onder meer Rodelinda, Giulio Cesare, Tolomeo en Ariodante klinken.

Door de aangescherpte coronaregels is het concert naar 7 januari 2021 verplaatst. Niettemin zet het Muziekgebouw Maarten Engeltjes in de spotlights. Aansluitend bij de week van de oude muziek biedt de concertzaal de mogelijkheid om de countertenor vragen te stellen. Dat kan nog tot en met vandaag (woensdag 11 november) via de website van het Muziekgebouw.

Eind van de week plaatst het Muziekgebouw de antwoorden van Maarten Engeltjes in de vorm van een speciale Q&A-video online, zowel op de website van de concertzaal als op Facebook en op Instagram.

Het vraaggesprek met Maarten Engeltjes is onderdeel van een serie waarin het Muziekgebouw iedere week een muzikant in de schijnwerpers zet. Pianist Hannes Minnaar kwam eerder aan bod en de komende weken volgen meer artiesten.

 

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Jenny, Thomas en Ailyn

Volgend artikel

NedPhO speelt kindervoorstelling Feest!

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.