BinnenkortNieuws

Kamerkoor maakt videoserie De stille Passie

Het Nederlands Kamerkoor heeft een videoserie gelanceerd in aanloop naar de passietijd, getiteld De stille Passie. Elke vrijdag publiceert het koor een video waarin een zanger uit het koor een stuk uit de Matthäus-Passion uitvoert en in gesprek gaat met een gast.

Net als veel koren en orkesten heeft het Nederlands Kamerkoor al zijn passieconcerten moeten annuleren. Als alternatief brengt het koor De stille Passie, een serie van vier korte video’s. Voormalig presentator Maartje van Weegen gaat met zangers van het koor en gasten als een verpleegkundige en een restaurantmanager in gesprek over hun ervaringen met de muziek en de coronacrisis.

De serie startte op 12 maart. Sopraan Mónica Monteiro zong de aria ‘Aus Liebe’ uit de Matthäus en ging in gesprek met verpleegkundige Ineke Verbeek:

‘De passieconcerten zijn voor talloze Nederlanders een traditie die ze nu voor het tweede jaar op rij moeten missen’, zegt Tido Visser, artistiek en algemeen directeur van het Nederlands Kamerkoor. ‘Met deze videoserie reflecteren we op de traditie en op de coronatijd. Een serie waarin de zeldzame ontmoetingen tussen onze zangers en ons publiek persoonlijk worden. Elke aflevering zorgt de muziek voor verbinding en een gesprek tussen mens en mens.’

Op 19 maart vervolgt bas Jasper Schweppe de serie, waarbij hij ‘Komm, süßes Kreuz’ zingt en in gesprek gaat met student Maartje van Dijk. Op 26 maart komen tenor Alberto ter Doest en horecamanager Thijs Sicking aan bod en op 2 april sluiten alt Eline Welle en concertbezoeker Michiel Jospehus Jitta de serie af.

De afleveringen zijn te zien op de website en de socialemediakanalen van het Nederlands Kamerkoor.

Vorig artikel

Documentaire Pavarotti te zien op NPO2

Volgend artikel

Westbroek geniet van mindblowing Weill

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.