BinnenkortNieuws

Documentaire Pavarotti te zien op NPO2

Het NPO2-programma Het Uur van de Wolf vertoont op woensdagavond 17 maart de documentaire Pavarotti van regisseur Ron Howard. De film schildert aan de hand van archiefbeelden en familiefilmpjes een beeld van het leven van de legendarische tenor.

De film Pavarotti werd in oktober 2019 in de Nederlandse bioscopen gepresenteerd. Oscarwinnaar Ron Howard verzamelde archiefbeelden, privéfilmpjes en niet eerder vertoonde beelden van de familie van Luciano Pavarotti om de iconische zanger te portretteren. Pavarotti’s dochters en eerste en tweede vrouw werkten mee aan de film.

‘De film is duidelijk bedoeld voor het mainstream publiek en laat Pavarotti vooral zien zoals de wereld hem gezien zal hebben, niet zoals de operawereld hem heeft beleefd’, beschreef Place de l’Opera in een recensie in 2019. ‘Van fenomenen als Pavarotti kun je doorgaans niet genoeg horen, lezen en zien. De bijzondere beelden die Howard heeft verzameld, onder meer uit het familiearchief, laten je wat dat betreft aan je trekken komen.’

Het Uur van de Wolf vertoont Pavarotti op 17 maart om 22.25 uur op NPO2.

Vorig artikel

Bachvereniging houdt passie levend met Keiser

Volgend artikel

Kamerkoor maakt videoserie De stille Passie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.