BinnenkortNieuws

Royal Opera keert terug in de bioscoop

De coronacrisis legde het populaire fenomeen opera in de bioscoop stil. Nadat de Bayreuther Festspiele eind juli voor het eerst in lange tijd weer een opera live op het witte doek bracht, kondigde het Royal Opera House op dinsdag aan zijn populaire bioscoopserie in seizoen 2021/2022 te hervatten.

Live Cinema-opnames in het Royal Opera House in Londen. (© Sim Canetty-Clarke)

In juni onthulde het Royal Opera House (ROH) zijn plannen voor 2021/2022. Het beroemde Londense operahuis hoopt op een volgepakt seizoen met veel grote titels. Aan hits geen gebrek: Rigoletto (seizoensopening), Die Zauberflöte, La traviata, Macbeth, Tosca, Nabucco, Le nozze di Figaro, Lohengrin, Don Pasquale, Samson et Dalila, Madama Butterfly, Così fan tutte, Otello en de geliefde combi Cavalleria rusticana/Pagliacci.

In het nieuwe seizoen wil het ROH zijn livevertoningen in meer dan 2.000 cinema’s en theaters in ruim 35 landen voortzetten. Het operahuis koos altijd voor een combinatie van opera’s en balletvoorstellingen, waarbij de verdeling doorgaans fiftyfifty was. Dat zal ook in het nieuwe seizoen het geval zijn.

Het bioscoopprogramma opent met De Notenkraker, maar alle overige titels en details worden pas op 7 september bekendgemaakt.

Vorig artikel

Cora Burggraaf brengt Inner Voice in première

Volgend artikel

Opera Nijetrijne speelt komedie Haydn

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.