BinnenkortNieuws

Opera Nijetrijne speelt komedie Haydn

Opera Nijetrijne brengt vanaf 17 augustus Storm & Drang, een Nederlandse hertaling van de komische opera La fedeltà premiata van Joseph Haydn. In een regie van Nynke van den Bergh zingen onder anderen Wendy Roobol en Rosina Fabius hoofdrollen.

Opera Nijetrijne voert iedere zomer een komische opera uit de achttiende eeuw op. Locatie is De Rottige Meente, een natuurgebied op de grens van Friesland en Overijssel. De libretti worden altijd in het Nederlands vertaald en de voorstellingen worden steevast besloten met een maaltijd.

Deze zomer klinkt muziek van Haydn. Zijn komische opera La fedeltà premiata ging in 1781 in wereldpremière ter gelegenheid van de heropening van het theater bij het paleis Eszterháza, dat door een brand was verwoest. Alice Zwolschen heeft het libretto hertaald.

De regie is net als voorgaande jaren in handen van Nynke van den Bergh. Sopraan Elvire Beekhuizen zingt de rol van Emilia, sopraan Wendy Roobol vertolkt Laurina en mezzosopraan Rosina Fabius is Bettina. De mannenrollen worden neergezet door tenor Mitch Raemakers (Don Annibale), bariton Jokke Martens (Fernando) en bariton Pieter Hendriks (Sempronio).

Vaughan Schlepp is verantwoordelijk voor het arrangement van de partituur en dirigeert tevens een ensemble van zeven musici tijdens de voorstellingen, waarbij hij zelf ook de piano bespeelt.

Storm & Drang gaat op 17 augustus in première en is tot en met 29 augustus tien keer te zien. Op het moment van schrijven zijn er alleen nog kaarten beschikbaar voor de voorstelling op 26 augustus .

Opera Nijetrijne heeft extra tribunes besteld, zodat mensen op afstand van elkaar kunnen plaatsnemen. Toegang is alleen mogelijk met een coronatoegangsbewijs.

Zie voor meer informatie de website van Opera Nijetrijne.

Vorig artikel

Royal Opera keert terug in de bioscoop

Volgend artikel

One-woman-opera Non muore mai in première

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.