Home » Binnenkort

Zangtalenten geven recital in Concertgebouw

Amsterdam6 april 2010

door

De jonge, talentvolle zangers Rosanne van Sandwijk (mezzosopraan) en Martijn Cornet (bariton) geven op dinsdag 13 april een liedrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Ze worden begeleid door een pianokwintet.

De serie ‘Jonge Nederlanders’ van het Concertgebouw wil talentvolle musici van eigen bodem die ‘meer dan normale aandacht verdienen’ de kans geven op te treden in het beroemde concerthuis. Zij mogen een volledig recital verzorgen.

Het concert van Van Sandwijk en Cornet is de derde en laatste aflevering van deze serie. De twee zullen liederen zingen van een hele reeks componisten: Grieg, Brahms, Falla, Tsjaikovski, Ives, Montsalvatge, Britten, Schumann, Bridge, Duparc en Barber.

De mezzosopraan Van Sandwijk studeerde in Rotterdam bij Roberto Alexander en wordt momenteel begeleid door Margreet Honig. Zij maakte in december 2007 haar debuut in het Concertgebouw met de liedcyclus ‘Frauenliebe und Leben’ van Schumann.

Bariton Cornet studeerde in Amsterdam en wordt momenteel eveneens begeleid door Margreet Honig. Cornet zong al diverse malen in de Grote Zaal van het Concertgebouw, tijdens concertante operaopvoeringen van de ZaterdagMatinee. Verder zong hij al bij De Nederlandse Opera en de Nationale Reisopera.

De twee zangers worden begeleid door een pianokwintet, bestaande uit Hannes Minnaar (piano), Christiaan Lascae (viool), Gillis Veldeman (viool), Judith Wijzenbeek (altviool) en Geneviève Verhage (cello).

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.