Home » Binnenkort

Haydn-opera opgevoerd in Slot Loevestein

Poederooijen6 april 2010 Geen reacties

Vier solisten en een klein blazersensemble voeren op zaterdag 10 april de opera Lo Speziale van Joseph Haydn uit. En niet op de minste locatie: Slot Loevestein.

Lo Speziale (De Apotheker) gaat over een rijke apotheker die alles op alles zet om de beeldschone Grilletta – waar hij mee wil trouwen vanwege haar geld – af te schermen van de avances van twee jonge mannen: de rijke Volpino en de leerling Mengone.

Slot Loevestein (foto: www.kasteelconcerten.nl).

Haydn schreef het stuk in 1768. Met de première werd de zomerresidentie van vorst Eszterháza, bij wie de componist in dienst was, geopend.

Het stuk wordt als onderdeel van een reeks Kasteelconcerten opgevoerd in Slot Loevestein (vlakbij Gorinchem). De cast bestaat uit Irene Maessen (Grilletta), José Scholte (Volpino), Bernard Loonen (Mengone) en Tom Sol (Sempronio). Sol is samen met Claudia Christern ook verantwoordelijk voor de regie en het decor.

Een klein blazersensemble speelt een nieuw arrangement van het ‘dramma giocoso’ van Haydn. Het ensemble staat onder leiding van hoboïst Frank van Koten, die zelf het arrangement heeft gemaakt.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 28 euro. Zie voor meer informatie de website van Kasteelconcerten.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.