BinnenkortFeaturedHeadlineRedactioneel

Hartmut Haenchen leidt top Wagnerconcert

Misschien een tikje ongebruikelijk, een stukje direct na afloop van een concert en geen recensie, maar een pure aanbeveling .

Vanavond had ik het genoegen om een concert bij te wonen van de philharmonie zuidnederland. Op het podium in het Muziekgebouw in Eindhoven zaten voor een deel van de avond meer dan honderd musici om muziek van Richard Wagner uit te voeren. Voor hen stond Hartmut Haenchen en bij hen voegde zich voor de pauze sopraan Annemarie Kremer. Samen zorgden zij voor een magisch Vorspiel en een intense en wonderschone Liebestod uit Tristan und Isolde.

Na de pauze kwamen er nog de echt heel erg mooi zingende tenor Brendan Gunnell als Siegmund en de voor Hunding zeer geschikte bas James Platt bij, om samen met Annemarie Kremer als Sieglinde voor een spannende en prachtig  uitgevoerde Eerste Akte van Die Walküre te zorgen.

Op 8 oktober wordt het concert herhaald in Maastricht en omdat er, als ik een uitgebreide recensie zou schrijven, redigeren en publiceren en u dit leest haast geen tijd meer zou zijn om uw plannen voor zaterdagavond nog om te gooien en naar deze uitvoering te gaan, laat ik het voor nu bij deze warme aanbeveling.

Als u van Wagner houdt, spoedt u dan naar Maastricht en zorg dat u om 20.00 uur in de zaal zit in het Theater aan het Vrijthof!  Dit concert en deze uitvoerenden verdienen het dat elke operaliefhebber het mee kan maken!

Op zondag zal ik mijn recensie met u delen, maar nu, vanuit de trein uit Eindhoven die mij ruim  na middernacht terug zal brengen naar Amsterdam, volsta ik met te zeggen dat het een niet te missen ervaring was! Een concert waarvan je over een paar jaar zegt: ´ik was erbij!´

Vorig artikel

Zeer geslaagde Königskinder bij DNO

Volgend artikel

DNOA met goed ensemblespel in Offenbach

De auteur

Bo van der Meulen

Bo van der Meulen