Binnenkort

België 1 zendt concert José van Dam uit

Om het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie te vieren, geeft José van Dam vanavond (2/7) een concert bij het Kasteel van Laken, samen met diverse andere zangers. Het concert, ‘José van Dam & friends’ getiteld, wordt uitgezonden door België 1.

België nam donderdag 1 juli het stokje over van Spanje als voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Het concert van José van Dam viert niet alleen dat feit, maar is ook bedoeld als feestje voor het gouden carrièrejubileum van de Belgische bas-bariton.

De ‘friends’ van Van Dam die zullen aantreden, zijn bas-bariton Werner Van Mechelen, de sopranen Hendrickje van Kerkhove en Sophie Karthäuser, violist Yossif Ivanof, jazzgitarist Philip Catherine en zangeres Maurane.

Ook de Spaanse mezzosopraan Sylvia Tro Santafé en de Hongaarse tenor Slabozc Brickner treden op, als verwijzingen naar het land dat België voorging als voorzitter en het land dat België zal opvolgen.

De solisten worden begeleid door het Orkest en Koor van de Munt onder leiding van Patrick Davin. Het programma bestaat uit werken van onder andere Berlioz, Mozart, Verdi, Massenet en Brel.

Zie voor meer informatie de website van België 1.

Vorig artikel

Alsop geeft zomerseizoen meesterlijke start

Volgend artikel

Originele Salieri-opera mist plaatjes

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.