BinnenkortNieuws

Saskia Gerritsen zet punt achter carrière

De sopraan Saskia Gerritsen zet op 11 augustus met een laatste concert een punt achter haar carrière als zangeres en zangdocente. Ze was veertig jaar actief als sopraan en vijfentwintig jaar actief als zangdocente, waarvan twintig jaar in Zeeland. Dat bericht PZC.

Saskia Gerritsen (foto: www.saskiagerritsen.nl).

Saskia Gerritsen, geboren in Rotterdam, was een hoge coloratuursopraan. Na haar studie zang aan het conservatorium van Maastricht maakte ze deel uit van de studio van de Nederlandse Operastichting, waar ze in diverse producties zong. Ook volgde ze masterclasses bij onder andere Elly Ameling en Elisabeth Schwarzkopf.

Ze zong later in nog meer producties van de Nederlandse Operastichting (nu De Nederlandse Opera) en ook van Opera Forum (nu de Nationale Reisopera). Daarnaast trad ze in veel oratoria en concerten op, onder leiding van grote dirigenten als Edo de Waard en Hartmut Haenchen.

De afgelopen jaren was ze vooral werkzaam als zangdocente in Zeeland, in haar woonplaats Arnemuiden. Ze begeleidde honderden leerlingen.

Op 11 augustus geeft ze een afscheidsconcert. Onder begeleiding van pianiste Natalia Pavlova zingt ze oude muziek, romantische muziek en musicalmuziek. Het concert vindt plaats in de Dorpskerk in Oostkapelle, als onderdeel van de serie Zomeravondconcerten. Het begint om 20.00 uur.

Zie voor meer informatie de website van de Stichting Oostkapelle Cultureel.

Vorig artikel

Eröd zingt rijke melodieën van Liszt

Volgend artikel

Janina Baechle: een en al treurnis

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. jac bakx
    31 januari 2019 at 19:32

    Hoe meer ik lees, hoe meer ik het jammer vind, dat ik niet eerder van je gehoord heb en je niet eerder ontmoet heb. Ik moet het nu doen met de enkele flarden van liedjes, melodieën, die je soms tijdens het bridgen zingt!