Binnenkort

Opera per Tutti viert honderdste concert

Opera per Tutti geeft donderdag 23 september haar honderdste concert in eigen beheer. Dat feestelijke gegeven wordt gevierd met een galaspecial in de Vondelkerk in Amsterdam, waarin artistiek leidster Mylou Mazali de handen ineenslaat met jong talent van de Dutch National Opera Academy.

Mylou Mazali tijdens een eerdere editie van Opera per Tutti in de Vondelkerk (foto: Roos Westhoff).

Opera per Tutti begon vorige week aan haar vierde seizoen. Iedere week organiseert het concerten in de Vondelkerk in Amsterdam, met maandelijks een herhaling in het Spoorwegmuseum in Utrecht en sinds dit seizoen ook drie concerten in de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag.

Opera per Tutti brengt opera op een laagdrempelige, luchtige wijze. Vier zangers en een pianist voeren diverse aria’s en andere operafragmenten uit, die aan elkaar gepraat worden door artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali.

De honderdste editie van de concertserie wordt gevierd met aanstormend talent van de Dutch National Opera Academy. De academie is een tweejarige masteropleiding van de conservatoria van Den Haag en Amsterdam, waar Opera per Tutti al geruime tijd mee samenwerkt.

De jonge zangers zijn: de Amerikaanse sopraan Alexandra Schoeny, de Belgische tenor Geoffrey Degives en de Nederlandse bariton Tim Kuypers. Mazali zelf completeert het kwartet, dat begeleid wordt door pianist Peter Nilsson.

Samen voeren zij een divers repertoire op. Er klinken stukken uit La Cenerentola van Rossini, Carmen van Bizet, L’elisir d’amore van Donizetti, Albert Herring van Britten, een stukje Bernstein, een stukje Wagner en twee opera’s van Mozart.

Het concert begint om 20.15 uur in de Vondelkerk in Amsterdam. Zondag 26 september wordt het concert herhaald in de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Youtube-portret: Operacompetities

Volgend artikel

Hongaarse bas László Polgár overleden

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.