Binnenkort

Reisopera vervolgt haar Ring-avontuur

De Nationale Reisopera gaat vanaf zondag 26 september verder met haar productie van Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner. Dirigent Ed Spanjaard en regisseur Antony McDonald presenteren dan het tweede deel van de cyclus, Die Walküre, die zes keer te zien zal zijn in Enschede.

Die Walküre is deel twee van het ambitieuze project van de Nationale Reisopera om in een paar jaar tijd de volledige Ring van Wagner te produceren, en die vervolgens in het Wagner-jaar 2013 in zijn geheel op te voeren. De opening met Das Rheingold in september 2009 was een doorslaand succes, dus de verwachtingen zijn hoog voor Die Walküre.

Die Walküre draait rond de tweeling Siegmund en Sieglinde, kinderen van de god Wotan. Wotan hoopt via Siegmund de voor hem essentiële ring terug te veroveren van de reus Fafner, maar zijn vrouw Fricka gooit roet in het eten en zijn dochter Brünnhilde, één van de Walküres, maakt de situatie nog complexer.

Scène uit Die Walküre (foto: Marco Borggreve).

,,In dit tweede deel van de imposante Wagner-cyclus begint de ondergang van de goden zich duidelijker af te tekenen”, beschrijft de Reisopera. ,,Het muzikale drama kenmerkt zich door sterke emoties en vloedgolven van meeslepende muziek.”

De regie, decor en kostuums worden wederom verzorgd door de Brit Antony McDonald. Ed Spanjaard zal de productie net als vorig jaar muzikaal leiden. Dit keer staat hij voor Het Gelders Orkest.

Hieronder de belangrijkste rollen plus vertolkers:

Wotan: Harry Peeters. De Limburgse bas-bariton zong de rol vorig jaar ook in Das Rheingold.
Siegmund: Michael Weinius. De Zweedse tenor zong de rol van Siegmund in juli nog in Mannheim.
Sieglinde: Kelly God. De Nederlandse sopraan debuteerde vorig seizoen bij de Reisopera als Amelia in Un ballo in maschera, met veel succes.
Brünnhilde: Judit Németh. De Hongaarse sopraan debuteert bij de Reisopera.
Hunding: Gregory Frank. Hij zong in Das Rheingold vorig jaar de rol van Fafner.
Fricka: Anne-Marie Owens. Zij zong de rol ook in Das Rheingold.

Die Walküre is tot en met 12 oktober zes keer te zien in de Stadsschouwburg van Enschede. Zie voor meer informatie de website van de Nationale Reisopera.

Vorig artikel

Nieuwe uitgaven Arthaus en C Major

Volgend artikel

Elektra met proloog: een grootse avond opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

  1. 24 september 2010 at 20:50
  2. Anna K.
    25 september 2010 at 10:23

    prachtig!