Nieuws

Nieuwe uitgaven Arthaus en C Major

Arthaus Musik en C Major hebben deze week vele nieuwe titels uitgebracht op de Nederlandse markt. Ook zijn er diverse heruitgaven van oudere producties verschenen. Onder die uitgaven zitten onder meer werken van Menotti en Zemlinsky.

C Major heeft twee titels als onderdeel van de selectie van Aangenam Klassiek uitgebracht: een documentaire over André Previn (componist, dirigent, arrangeur, pianist en jazzmuzikant) en een productie uit 2009 van Haydns opera Il Mondo della Luna. De productie is van het Theater an der Wien en wordt gedirigeerd door Nikolaus Harnoncourt.

C Major heeft verder een dvd van Ein Deutsches Requiem van Brahms uitgebracht, opgenomen in München in 2007 onder leiding van de bekende dirigent Christian Thielemann. Onder de solisten Christine Schäfer en Christian Gerhaher.

Arthaus Musik heeft een paar nieuwe operaproducties op de markt gebracht. Zo ligt een gloednieuwe Berlijnse productie van Wagners Rienzi in de schappen. De productie is van de Deutsche Oper, met een regie van Philipp Stölzl. In de cast zingen bekende namen als Kate Aldrich en Camilla Nylund.

Uit Los Angeles komt een double bill met Der Zwerg van Zemlinsky en Der Zerbrochene Krug van Ullmann. De productie werd in 2008 opgenomen.

‘Vers van de pers’ is verder een ‘homage to Robert Schumann’, opgenomen in 2010 in de Frauenkirche in Dresden. In dat concert, geleid door Daniel Harding, klinkt onder meer de ouverture uit Schumanns opera Genoveva.

Uit de oude doos komen producties van Der Konsul, Die Alte Jungfer und der Dieb en Das Medium, allemaal van Gian Carlo Menotti. De opnames komen uit de jaren zestig.

Tot slot brengt Arthaus Musik nog diverse oudere producties uit: Hänsel und Gretel uit Zürich (1999), Madama Butterfly uit Verona (2004, met o.a. Fiorenza Cedolins en Juan Pons), La Clemenza di Tito uit Salzburg (2003) en Jenufa uit Barcelona (2005, met o.a. Nina Stemme en Eva Marton).

Zie voor een volledig overzicht van de uitgaven van C Major en Arthaus Musik de website van C&S Entertainment. Bekijk ook het nieuwe aanbod in de ‘etalage’ op de homepage van Place de l’Opera.

Vorig artikel

Tranen van Bach in Dordrecht

Volgend artikel

Reisopera vervolgt haar Ring-avontuur

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.